Naturopatinja

Vodikova terapija

Ste že slišali za super zadevo, imenovano molekularni vodik (H2)

Gre za izjemno močno zadevo, ki pomaga telesu pri obrambi pred škodljivimi organizmi. Vedno več ljudi spoznava koristi zdravljenja z vodikom zaradi potencialnih pozitivnih učinkov na zdravje. Obstajajo različni načini, kako to močno molekulo vnest v naše telo, od vodikove vode do vodikovih inhalatorjev. Vodikov plin, ki deluje kot močna celična signalna molekula, se lahko pohvali z izjemnimi antioksidativnimi in protivnetnimi lastnostmi.

Kako deluje: vdihovanje vodikovega plina prek aparata za vodikovo terapijo omogoča hitro razpršitev te močne molekule po telesu. Ta metoda je trenutno predmet raziskav za zdravljenje različnih zdravstvenih težav. Številne študije so pokazale koristi vodikove terapije, kot so izboljšana kognicija, aktivacija NRF2, več energije in še več. Vodik se osredotoča samo na najbolj škodljive stvari, kar pomeni manj stresa za telo.

Vodik kot naravna sestavina telesa: zanimivo je, da je vodik naravna sestavina našega telesa. Bakterije v debelem črevesju vsak dan proizvedejo do 10 litrov vodikovega plina. Naše telo je že naravnano, da prepozna vodik na celični ravni.

Koristi vodika za človeško telo:

  • je edinstven antioksidant, ki lahko pomaga pri odpravi prostih radikalov in popravljanju poškodovanih celic,
  • hidrogensko zdravljenje lahko pomaga pri nadzoru vnetja in izboljšanju imunosti pri revmatoidnem artritisu,
  • pri rakavih bolnikih lahko zavira rast tumorjev in izboljša kakovost življenja med radioterapijo,
  • deluje proti gubam in spodbuja sintezo kolagena, kar izboljšuje kožo,
  • selektivno lahko odstrani maligne proste radikale, kar pozitivno vpliva na zdravljenje bolezni srca in ožilja.

Varnost uporabe vodikove terapije: od 40ih let prejšnjega stoletja ni poročil o strupenih učinkih uporabe vodika. FDA (Uprava za hrano in zdravila) ga je odobrila kot varno snov za uživanje, saj ima dolgo zgodovino uporabe v prehrani. Več kot 2000 študij potrjuje koristi vodikove terapije.

Odkrijte moč vodikove terapije in poskrbite za svoje zdravje!