Naturopatinja

Iridologija

“Raziskujmo pot zdravja z iridiologijo – pogled v vaše oči je pogled v vaše dobro počutje.”

IRIDIOLOŠKI PREGLED

Iridiologija je naravna terapija preučevanja šarenice (iris) oči, ki odraža psihofizično stanje posameznika, in temelji na dejstvu, da lahko znaki v irisu razkrijejo bolezni in neravnovesja v telesu.

Iridiologija pomaga naturopatu prepoznati:

   • zgodovino in trenutno stanje fizične, čustvene in duhovne ravni telesa

    • razkriva šibke točke, vnetja, alergije in druge povezave v telesu

    • odkriva nagnjenost k boleznim

   Iridologija je dragoceno diagnostično orodje, ki lahko služi kot izhodišče za nadaljnje terapije in obravnave. Ne nadomešča zdravniškega pregleda, vendar ponuja usmeritve za izboljšanje vašega zdravja.

   Iridolog za pregled šarenice običajno uporabljaj opremo, kot so svetilka in povečevalno steklo, kamere ali mikroskop s svetilko. Oznake in vzorce primerja z zemljevidom šarenice, ki povezuje področja šarenice z deli telesa. Tipične karte razdelijo šarenico na približno 80–90 con. Območje, ki ustreza ledvici, je na primer v spodnjem delu šarenice, tik pred 6. uro. Po mnenju iridologov podrobnosti v šarenici odražajo spremembe v tkivih ustreznih telesnih organov. Eden izmed uglednih praktikov, Bernard Jensen, je to opisal takole: »Živčna vlakna v šarenici se odzivajo na spremembe v telesnih tkivih tako, da manifestirajo refleksno fiziologijo, ki ustreza specifičnim spremembam in lokaciji tkiva.«

   Iridologi trdijo, da s pomočjo kart lahko razberejo razliko med zdravim sistem in organom v telesu, ki je čezmerno aktiven, vnet ali ne deluje, kot je potrebno. Iridiologi so mnenja, da te informacije kažejo na bolnikovo dovzetnost za določene bolezni, odražajo pretekle ali napovedujejo kasnejše zdravstvene težave.

   Zgodovina iridiologije

   Holistična veda iridologija se je pojavila v Egiptu, Indiji in na Kitajskem pred več kot 3000 leti. Že v 17., 18. in 19. stoletju so zdravniki risali in izdelovali zemljevide o znakih na šarenici. Najbolj strokoven je bil dr. Ignatz von Peczely, madžarski zdravnik. Ko je bil še otrok, je sovi po nesreči zlomil nogo. Opazil je črno znamenje, ki se je pojavilo na njenem očesu in ko se je noga celila, je opazil spremembe na očesu. To ga je tako prevzelo, da je začel opazovati oči svojih bolnikov. Ignatz von Peczely je leta 1867 na Dunajski medicinski fakulteti diplomiral iz medicine. Imel je veliko priložnosti za preučevanje šarenice bolnikov pred in po operaciji, svoje raziskave je sistematično beležil. Svoje ugotovitve je objavil v knjigi “Odkritja v kraljestvih narave in umetnosti Zdravljenja”. Njegov “Iris Chart” je bil izdelan leta 1880.

   IRIDIOLOŠKA KARTA OČES :https://www.iriscope.org/iridology-eye-chart-heres-a-quick-way-to-download-10-pc.htm

   Povezava med deli telesa in šarenico, prikazana na IRIDIOLOŠKI KARTI.

   Povezavo znanstveno potrjuje uradna − alopatska medicina z naslednjimi dejstvi:

     • Obarvani del očesa ni samo barva. Sestavljena je iz približno osemindvajset tisoč posameznih živčnih vlaken. Če natančno pogledate svoje oko, boste ugotovili, da je to, kar je videti kot posamezno vlakno, pravzaprav kabel vlaken, sestavljen iz približno dvanajst do petindvajset skupaj ovitih živčnih vlaken.

      • Živčna vlakna prihajajo iz vseh delov telesa, od kože do kosti, ki potujejo po hrbtenjači do možganov (hipotalamus) in nato do šarenice (prek oftalmične veje trigeminalnega ganglija). Ta vlakna se refleksno spremenijo – v spremembo živčne energije, v katerem koli povezanem delu telesa.

     Mednarodno združenje naturopatskih iridiologov

     https://www.gni-international.org/the-history-of-iridology/ https://morfreeov.xyz/product_details/110191402.html