Naturopatinja

Avrikologija

Aurikologija – odkrijte notranje ravnotežje telesa z naravnimi metodami

Dokazano je, da aurikularna terapija pomaga pri lajšanju bolečin in drugih tegobah v telesu. Povezana je z živčnim sistemom in imunskim odzivom. Gre za stimulacijo točk na ušesu, ki so povezane z notranjimi organi. Ta terapevtski pristop vključuje različne tehnike, kot so akupunktura, elektro-akupunktura in lasersko zdravljenje.

Aurikularna akupunktura (AA) ima bogato zgodovino, ki sega približno 2500 let v preteklost in se je razvila v Evropi in okoliških regijah. V Grčiji je Hipokrat v 5. stoletju pr. n. št. prvič pisal o flebotomiji na ušesu za zdravljenje impotence in drugih težav. Rimsko cesarstvo je sprejelo te metode in tako so se ohranile skozi stoletja. V modernem obdobju je dr. Paul Nogier leta 1956 na kongresu v Marseillu predstavil obrnjeno karto ušesa, kar je pomenilo začetek nove dobe AA-ja. Raziskave so potrdile učinkovitost več kot 1000 akupunkturnih točk AA. Moderne raziskave so potrdile povezavo med stimulacijo ušesa in spremembami hitrosti pulza v radialni arteriji.

V sodobni dobi se uporaba AA še vedno razvija, kitajski raziskovalci pa so leta 1987 standardizirali nomenklaturo in lokacijo ušesnih akupunkturnih točk. Čeprav se praksa v Evropi razlikuje od kitajske, je pomembno poudariti, da se trenutni kitajski zemljevidi ujemajo z Nogierjevimi zgodovinskimi zemljevidi iz leta 1957. Mehanizmi aurikularne akupunkture vključujejo kompleksno anatomijo ušesne školjke, ki jo inervirajo kranialni in hrbtenični živci, ter različna področja, kot so motorično, senzorično in veje obraznega živca.

Vir: Komplementarna in alternateivna medicina, ki temelji na dokazih https://www.hindawi.com/journals/ecam/2015/495684/

AVRIKOLOGIJA s semeni za lajšanje bolečin

Kot je navedeno zgoraj, so ušesna semena drobna, okrogla organska semena, ki se namestijo na ušesno akupresurno točko in nato pritrdijo z lepilom. Za razliko od akupunkture so ušesna semena neinvazivna, zato ni nevarnosti okužbe. S pregledom in testiranjem preverimo, ali so na ušesu pike, ki so spremenile barvo, so zelo občutljive, otekle ali spremenjene oblike. To so točke, kamor se lahko položijo semena ušes. Ko bomo na mestu, vam bomo razložili, kako pogosto pritiskati na mesto, da boste olajšali simptome. Semena za ušesa lahko uporabljate nekaj minut, nekaj ur ali celo nekaj dni.

Ušesna semena pritrdimo na ušesa z lepilnim ali medicinskim trakom. Če ste alergični na lateks ali druge lepljive snovi, nam je to potrebno povedati ob naturopatskem pregledu sporočite.