Naturopatinja

  O meni

  Sem strastna naturopatinja in holistična iridologinja, ki je svoje poslanstvo našla v pomoči ljudem pri doseganju harmonije in dobrega počutja. Verjamem, da je človekova največja vrednota zdravje, ne glede na to, ali se tega zavedamo, ali ne. Ko zbolimo, si slej kot prej vedno želimo, da bi bili čim prej spet zdravi.

  Že od četrtega leta starosti naprej me je zanimalo vse, kar je povezano z naravo. Sedela sem v travi in poslušala svojo babico, ki mi je pripovedovala o zdravilnih rastlinah, kot so kamilica, rman in regrat. Čeprav me je življenje poneslo v popolnoma drugačne vode, je v meni vedno ostala želja bolje spoznati sebe in naravo, razumeti naravni krog, v katerega smo vsi vpeti, in kako deluje.

  Pri petinštiridesetih letih sem začela svojim prijateljem in domačim govoriti, da se želim v zadnji tretjini svojega življenja posvetiti naravnemu zdravljenju in na neki način postati “teta Pehta” iz znanega slovenskega filma Kekec. Bolj, kot se približujem upokojitvi in stopam v tretje življenjsko obdobje, bolj si želim pomagati svojim domačim in sebi, ko se pojavijo bolečine.

  Sedaj sem bolj pozorna na svoje telo, poslušam impulze in razumem, kaj mu ustreza in česa ne mara. Pot do tega spoznanja ni bila lahka; tlakovana je bila z močnimi bolečinami, zaradi katerih pet let nisem mogla več hoditi. Za zmanjšanje bolečin sem začela upoštevati holistične pristope v kombinaciji z uradno medicino.

  Pot me je pripeljala do študija naturopatije, ki je trajal tri leta in je obsegal 28 različnih predmetov ter veliko prakse. Diplomska naloga na temo holističnega pristopa zdravljenja holesterola je obsegala 160 strani in je zaznamovala moje razmišljanje. Kot diplomirana tradicionalna naturopatinja in holistična iridologinja se vsak dan učim in izpopolnjujem pri pregledih mojih klientov, vpisala pa sem se še k dodatnim študijem, kot so prehranjevanje po tradicionalni kitajski medicini in pridobitev NPK apiterapevt.

  Moje poslanstvo je pomagati mojim klientom in tudi sebi, kar mi je v zadovoljstvo, saj verjamem v naravne pristope k zdravljenju in ravnovesju v telesu.