Naturopatinja

  Moksa

  TOPLOTNE TERAPIJE

  MOKSA

  Moksanje je posebna toplotna terapija za izboljšanje zdravja, pri kateri se blizu kože sežigajo listi pelina, to pa pomaga spodbuditi pretok energije in ohraniti dobro počutje.

  Ta edinstvena terapevtska metoda združuje dvojni učinek tonifikacije in čiščenja, osnovan na teorijah tradicionalne kitajske medicine. Starodavna tehnika uporablja toplotne učinke, sevanje in farmakološko delovanje mokse ter njenih produktov za spodbujanje zdravja in ravnovesja v telesu. Uporablja se že več kot 2500 let in se osredotoča na akupunkturne točke, kar omogoča globoko krepitev meridianov in uravnavanje pretoka energije (Qi) in krvi.

  Učinki moksanja

  Z mokso lahko dosežete različne koristi, vključno z izboljšanjem krvnega obtoka, lajšanjem bolečin, spodbujanjem samozdravljenja telesa in uravnavanjem energijskega sistema. Številne raziskave potrjujejo pozitivne učinke moksanja na različne fiziološke sisteme, kar jo postavlja v ospredje naravnih terapevtskih metod.

  Moksibustija se lahko prilagodi različnim potrebam in je primerna za ljudi vseh starosti, od dojenčka do stoletnika. Z združevanjem tradicionalne kitajske medicine s sodobnimi raziskavami smo ustvarili celovit pristop k ohranjanju in izboljšanju zdravja.

  Varno delo z mokso

  Čeprav je moksa koristna, lahko povzroči opekline ali druge neželene učinke, zato je najbolje, da postopek izvaja usposobljen terapevt naturopat.

  Če želite doživeti blagodejne učinke moksanja in izkusiti edinstveno kombinacijo tradicije in sodobnosti, se obrnite name. Z veseljem vam bom pomagala na poti do boljšega zdravja.

  GRELNE VREČKE

  Grelne vrečke imajo svoje korenine v tradicionalni kitajski medicini. Ta metoda se že stoletja uporablja za odvajanje prekomerne vlage in hladu iz telesa, kar prispeva k izboljšanju različnih težav.

  Grelna vrečka je zasnovana tako, da izpodrine hlad in vlago iz telesa, hkrati pa stimulira cirkulacijo krvi in lajša bolečine. Številni uporabniki so poročali o učinkovitosti pri artritisu, odrevenelosti sklepov, abdominalnih bolečinah, artritisu, menstrualnih bolečinah, išiasu in drugih težavah. Za boleče menstruacije, boleče sklepe in druge težave priporočamo uporabo grelnih vrečk, ki stimulirajo cirkulacijo krvi in pretok Qi energije.

  Potrebno je omeniti, da je grelna vrečka primerna izključno za zunanjo uporabo. Postopek uporabe je preprost: odprite embalažo, aktivirajte vrečko z gnetenjem in jo nato položite na prizadeto območje. Pozimi in jeseni, ko nas obdaja vlaga, lahko naše grelne vrečke pripomorejo k ohranjanju vitalne energije, še posebej, če imate težave z mrzlimi predeli telesa. Zelišča v njih imajo močno grelno lastnost, hkrati pa delujejo protibolečinsko.

  Priporočamo, da se pred uporabo posvetujete z naturopatom.

  Ohranite toplino in zdravje z grelnimi vrečkami!