Naturopatinja

PREHLADI, TEŽAVE S PLJUČI, VNETJE GRLA, VISOKA TEMPERATURA in ŽAJBELJ

Pripravek, ki pomaga pri prehladu

Sestavine:

1-2 skodelici svežega žajblja, drobno sesekljanega

2-2,5 skodelice jabolčnega kisa

1-1,5 skodelice surovega medu

Priprava

Nabrani žajbelj očistimo poškodovanih listov in ga drobno sesekljamo. Prestavimo ga v čist malo večji kozarec.

Prelijemo z medom in premešamo s kuhalnico, da je ves žajbelj v medu. Žajbelj z medom naj zavzame približno tretjino kozarca.

Nato v loncu segrejte kis na temperaturo približno 35 stopinj Celzija. S segrevanjem kisa se bo ta bolje povezal z medom in žajbljem.

Nato v kozarec z žajbljem in medom vlijemo kis in vse skupaj premešamo. Steklenica mora biti polna.

Dobro zaprite s tesnim pokrovom. Pustite stati dva tedna do enega meseca, nato precedite.

Uporaba:

Pri težavah s pljuči, prehladu, kašlju, bolečem grlu, vročini in prebavnih težavah zaužijte po 1 polno žlico na dan.

Prav tako lahko zmešate 1 žlico tega pripravka v kozarcu mlačne vode in počasi pijete. Če je temperatura tekočin večja od 35 stopinj se uniči učinkovitost medu!