Naturopatinja

Apilarnil

Apilarnil je narejen iz ličink trotov in bi ga zato lahko razumeli kot moški ekvivalent matičnega mlečka. Etimološko je apilarnil izpeljan iz “api”, kar pomeni “čebela”, “lar” za “ličinka” in “nil” kot skrajšana oblika imena njegovega odkritelja, Nicholasa Iliesiuja. Znotraj trotovske celice je žele, cvetni prah, čebelja zalega, voda in med, ki jih najdemo v celici samcev ličink. Medtem ko je 3 % vsebine celice navadna hrana za ličinke, je 97 % telo ličinke trotov, v katerem je več kot 10.000.000 semenčic. Sedmi dan razvoja ličinka doseže svoj polni potencial, doseže največje število spolnih celic in ima zato največjo količino energije. Kemično je apilarnil sestava, bogata z beljakovinami, vitamini in minerali in vsebuje na primer hemolimfo, ki je veliko bogatejša s hranili kot človeška kri. Vsebuje tudi hormone, zlasti steroidne hormone.

Apilarnil ima veliko skupnih lastnosti z matičnim mlečkom, ko so protivirusno delovanje, biostimulacijski učinek, izboljšuje spomin, izboljšuje šolske uspehe, povečuje apetit, krepi telesno odpornost proti raznim boleznim itd.

 

Koristi

Apilarnil pomaga pri široki paleti bolezni pri moških, ženskah in otrocih. Pri moških ta snov pomaga pri organski in psihični sterilnosti, moški menopavzi in težavah z libidom. Pri ženskah pomaga pri predmenstrualnem sindromu, hormonskih težavah in s stresom povezanimi telesnim bolečinami. Na splošno velja, da apilarnil pomaga pri respiratornih virusih, enurezi – pri uhajanju urina in neplodnosti.

 • Podpora regeneraciji
  Apilarnil naj bi imel regenerativne lastnosti, ki lahko prispevajo k obnovi celic in tkiv v telesu. Priznan je tudi kot afrodiziak za moške.
 • Imunomodulatorni učinki
  Zaradi svoje sestave lahko apilarnil vpliva na uravnavanje imunskega sistema.
 • Vitamin in mineralna podpora telesu
  Vsebuje različne vitamine in minerale, ki so pomembni za ohranjanje zdravja.

Apilarnil se lahko uporablja v različnih oblikah, kot so kapsule, mazila ali v obliki ampul. Uporaba naj bo skladna s priporočili strokovnjaka za naravno zdravljenje.

Previdnost

 • Posamezniki z alergijami na čebele ali čebelje pridelke naj se pred uporabo posvetujejo s strokovnjakom ali zdravnikom.
 • Priporočeni odmerki naj ne bodo preseženi, razen če tako svetuje strokovnjak.

Apilarnil s svojo specifično sestavo in potencialnimi koristmi za regeneracijo in imunski sistem predstavlja enega od bolj zanimivih čebeljih izdelkov. Njegova uporaba naj bo premišljena in usklajena s strokovnjakom za naravno zdravljenje.